Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (2024)

Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (1)

Family Edition

Amsterdam

Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (2)

KM: Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (3) 4

TICKETS

STRONG VIKING FAMILY EDITIE

Is jouw gezin super stoer en zijn jullie op zoek naar de ultieme family challenge?! Schrijf je dan samen in voor de beste Family Obstacle Run van Nederland! Na de succesvolle edities de afgelopen jaren, komt de Strong Viking Family Edition ook in 2024 weer naar Amsterdam tijdens de Water Edition!

Op het vier kilometer lange parcours speciaal voor families gaan jullie samen de uitdaging aan. Overwin samen de spannende en stoere obstakels! Wie is de stoerste van het gezin? Dat gaan jullie zien op deze dag. Anders dan op de meeste dagen mag je vandaag lekker vies worden, sterker nog, we willen jullie niet zonder modder aan de finish zien verschijnen! Duik lekker samen de modder in en maak vooral veel plezier samen!

Deze coole dag wordt voor de kids natuurlijk beloont met een gave kids medaille! Daarnaast krijgen alle kids én volwassenen een finisher shirt als beloning voor deze knappe prestatie! De kids hebben dus zeker een mooi verhaal te vertellen en herinneringen om te laten zien op school!

Deelnemen is al mogelijk vanaf vijf jaar! Willen jij en je kids meer uitdaging en/of denken jullie klaar te zijn voor de volgende stap?! Check dan de Strong Viking Mud Edition Wijchen. Dit evenement vindt in hetzelfde weekend plaats en biedt afstanden vanaf 7km (min. 14 jaar).

Wat krijg je?

 • 4km origineel Strong Viking Family Run parcours
 • Origineel Strong Viking finisher shirt (t.w.v. €12,50)
 • Verzorging tijdens de obstacle run
 • Gratis foto’s na de Strong Viking Family Run
 • Gratis finishfoto
 • Een drankje bij de finish
 • Medaille voor alle kids (t/m 13 jaar)

VEELGESTELDE VRAGEN

Oostbroekerweg 1, Velsen-Zuid

Kom je met het openbaar vervoer? Plan je reis dan via 9292ov.nl en vul bovenstaand adres in!

Ja, als deelnemer kun je kosteloos je bagage inleveren bij een bewaakte garderobe. Je krijgt hier een polsbandje waarmee je jouw bagage na de run weer op kunt halen.* Er zijn geen kluisjes aanwezig op het terrein! Zorg ervoor dat je een tas meeneemt voor jouw spullen, bij de garderobe nemen ze enkel tassen aan en geen losse items!

Let op, enkel 1 stuk bagage per deelnemer.

*Het opbergen van bagage is altijd op eigen risico.

Natuurlijk ben je van harte welkom om de deelnemers aan te komen moedigen, entree is gratis en het terrein opent om 08.30u. Er zijn naast vele hindernissen ook verschillende standjes, catering etc. rond het start- finishgebied te zien. Bij gebruikmaking van parkeergelegenheden kan parkeergeld worden gevraagd.

Strong Viking is geen race, het is je eigen uitdaging. Bij elke hindernis is er een mogelijkheid voor een ‘walk by’* en je bepaalt altijd zelf waar je grenzen liggen en tot waar je wilt gaan!

*Voor de OCRSeries (Racewave) gelden andere regels.

De minimum leeftijd varieert per afstand:

4km – Family Run: Min. lft. 5 jaar (óf wordt 5 in dit kalenderjaar)
4km – Beginning: Min. lft. 12 jaar (óf wordt 12 in dit kalenderjaar)
7km: Min. lft. 13 jaar (óf wordt 13 in dit kalenderjaar)
13km: Min. lft. 14 jaar (óf wordt 14 in dit kalenderjaar)
19km & OCR-series: Min. lft. 16 jaar (óf wordt 16 in dit kalenderjaar)
42km Iron Viking: Min. lft 18 jaar
60km Ultra Viking: Min. lft 18 jaar

Om de veiligheid voor onze deelnemers en medewerkers te waarborgen maken we voor elke run een risico analyse. Op basis van deze analyse worden er indien nodig maatrelgenen getroffen om de veiligheid te kunnen waarborgen. Dit kunnen verschillende maatregelen zijn zoals het inzetten van verkeersregelaars, reddingsbrigade, EHBO of andere diensten.

Testen jullie het water?

Voor de run testen we de waterkwaliteit van het water waar we doorheen gaan. We raden wel altijd aan om na de run gebruik te maken van de afspoelfaciliteiten op het evenemententerrein en thuis nog een lekkere douche te nemen.

FEATURED OBSTACLES

 • Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (14)

  STORM THE CASTLE

  Zijn jullie klaar om samen het kasteel te bestormen? Neem een aanloop en probeer de Storm the Castle te veroveren! Komt jouw kleine Viking zonder hulp boven?

 • Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (15)

  WALHALLA WALLS

  Het begin van jullie avontuur! Deze muren geven jullie toegang tot het Strong Viking Family parcours. Overwin ze en ga samen de uitdaging aan.

 • Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (16)

  MUD TRENCHES

  Samen plezier maken in de modder! Klim over de hoge bergen en neem een duik in de beste modder ooit! Voor deze keer mag je he-le-maal vies worden.

Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (17)

Video afspelen

Mark Modder Mud Edition 2021

Wow, wat een ervaring! Van het begin tot het eind met een glimlach de obstakels overwonnen. Dit jaar was mijn eerste keer, ik kom zeker terug volgend jaar voor de Water Edition. Organisatie was perfect, alles verliep heel soepeltjes en snel.

JOUW UITDAGINGEN!

Heb jij jouw doelen nog niet bepaald, maar nog nooit de stap heeft durven zetten? Speciaal voor alle twijfelaars hebben wij een overzicht gemaakt met alle Strong Viking uitdagingen, zodat de keuze voor de juiste uitdaging nóg makkelijker wordt!

De Strong Viking Family Edition is een unieke en leuke manier om samen met je familie te gaan sporten! Ga samen met jouw kids (vanaf 5 jaar) de 4km familie uitdaging aan en geef ze voor één keer toestemming om tot achter de oren vol met modder over de finishlijn te komen!

De Strong Viking Family afstand bestaat uit kindvriendelijke/lichtere obstakels die je tijdens de reguliere Strong Viking edities ook tegen kan komen. Bereid jezelf en de kinderen voor op veel klimmen, klauteren en kruipen! Het hoofdingrediënt voor deze afstand is: FUN!

Fitlevel: Avontuurlijk (Niet/Sporadische sporter).

Gemiddelde looptijd: 60 minuten.

Check alle 4km – Family events!

Al sinds de start van Strong Viking in 2013 zijn onze edities geen wedstrijd maar een uitdaging. Het draait allemaal om het verleggen van jouw grenzen en samen obstakels overwinnen. Een belangrijk onderdeel van alle Strong Viking edities is samen plezier maken! Om ook de minder ervaren sporters kennis te laten maken met Strong Viking introduceren we vanaf dit seizoen de nieuwe afstand: BEGINNING (4km). De obstakels die je op dit parcours tegenkomt zijn met zorg uitgekozen voor deze nieuwe afstand. De obstakels zijn vooral heel erg leuk en gericht op samenwerking.

Je zal geen extreem moeilijke of zware obstakels tegenkomen. Het is allemaal wat minder technisch en heeft vooral een hele hoge fun factor. Durf je een obstakel niet en/of ben je bang dat het niet gaat lukken? Geen probleem! Bij iedere obstakel is er een mogelijkheid voor een by-pass waar je om de hindernis heen kan lopen zonder hem te nemen! Maaaar… probeer jezelf uit te dagen!

Fitlevel: Startend (Niet/Sporadische sporter).

Gemiddelde looptijd: 60 minuten.

Check alle 4km – Beginning events!

Vind jij de 4km – BEGINNING afstand te kort en/of denk jij klaar te zijn voor de volgende stap? Dan is de Strong Viking Lightning 7km jouw afstand! De Lightning afstand is net zoals de Beginning afstand zeer toegankelijk, ook voor de onervaren sporters. Sport jij bijvoorbeeld sporadisch of 1x per week, dan is de Lightning afstand de ideale kennismaking met obstakel runs. Bereid jezelf voor op leuke hindernissen, modder en veel klimwerk waarbij kracht en conditie nog niet écht benodigd zijn! De Lightning 7km afstand is het leukste met vrienden, familie en/of collega’s, dus heb je een mede-viking die je kan enthousiasmeren dan raden wij dit zeker aan!

Fitlevel: Pleziersporter (1x in de week sport).

Gemiddelde looptijd: 90 minuten.

Check alle 7km – Lightning events!

Vikingen staan te boeken als een van de betere strijders uit het vroegere tijdperk. Dit gegeven ga je terugvinden in onze 13km Warrior afstand. Tijdens de 13km afstand zullen wij jouw persoonlijke grenzen opzoeken en je uitdagen om nét dat stapje extra te zetten, waarvan je van tevoren niet had gedacht die te gaan zetten! Naast de fysieke obstakels/uitdagingen, waarbij soms enige vorm van techniek komt kijken, zitten er ook een aantal mentale hindernissen in die overwonnen moeten worden. Denk hierbij aan het overwinnen van hoogte, snelheid, kou of zelfs claustrofobie! Hou jij ervan om jezelf uit te dagen en ga jij op sport en persoonlijk vlak graag de strijd met het onbekende aan? Ga dan samen met je vrienden de 13km Warrior afstand aan!

Fitlevel: Uitdagend (2x in de week sport).

Gemiddelde looptijd: 2,5 uur

Check alle 13km – Warrior events!

Voor de wat meer gevorderde en getrainde sporters/lopers onder ons hebben we de Beast 19km afstand! Maak je borst maar nat voor dezwaardere en technischere hindernissen van Strong Viking. Tijdens de Beast 19km testen we al je spiergroepen en algehele conditie. De 19km Beast is een unieke route waar je nooit twee keer dezelfde hindernis tegenkomt. Waar je bij de overige afstanden nog kan rekenen op de hulp van je mede-vikingen, worden bij de Beast 19km hindernissen ook de meer individuele kwaliteiten getest!

OCR Series:
Voor de écht fanatieke deelnemers is er op het 19km Beast parcours ook de mogelijkheid om jezelf te meten ten opzichte van anderen! Dit kan in het OCR (Obstacle Course Racing) Series startvak. In dit startvak starten iedere editie weer de beste OCR-atleten, die het parcours zo snel mogelijk willen overwinnen, waarbij ze ALLE hindernissen moeten behalen. Het OCR Series vak is het enige startvak bij Strong Viking waar een eind-ranking wordt gepubliceerd! Voor meer informatie check de volgende pagina!

Fitlevel: Gevorderd (3x in de week sport)!

Gemiddelde looptijd: 3,5 uur (OCR-Series: 2 uur)

Check alle 19km – Beast events!

Voor de diehard-Vikings onder ons hebben we de Iron Viking! De zwaarste marathon ter wereld, waarbij naast 42km ook 100+ obstakels overwonnen moeten worden. Om het allemaal nog uitdagender te maken hebben deelnemers slechts 7,5u de tijd, waarbij ze telkens binnen de aangegeven cut-off tijden over de finish moeten zijn gekomen. Iron Viking lopers krijgen een groen hesje, waardoor ze herkenbaar zijn op het parcours. Middels dit hesje krijgen ze voorrang bij sommige obstakels en vaak een overdosis applaus en hulp vanuit andere deelnemers/toeschouwers! De Iron Viking is niet niks, weet waar je aan begint! Sommigen verklaren ze voor gek, wij noemen ze LEGENDES!

Fitlevel: Expert (3x of vaker sport in de week).

Gemiddelde looptijd: 6,5 / 7,5 uur.

Check alle 42km – Iron Viking events!

Eens per jaar organiseert Strong Viking de meest brutale obstacle run op aarde, de ULTRA Viking. Voor diegene die de Iron Viking hebben gelopen en nóg dat extra stapje willen zetten in de Strong Viking geschiedenis organiseren we jaarlijks één Ultra Viking: 60km, 135+ obstakels in slechts 10u tijd! Tijdens de Ultra Viking kunnen maximaal 600 deelnemers de uitdaging aangaan. De locatie van de Ultra Viking is ieder jaar een geheim en wordt na afloop van het seizoen bekend gemaakt. De Ultra Viking edities in 2018 en 2019 waren volledig uitverkocht en slechts 42% van alle deelnemers voltooide de uitdaging binnen de gestelde eisen! Durf jij de bruutste obstacle run uitdaging ter wereld aan?

Fitlevel: Extreem (4x of vaker sport in de week).

Gemiddelde looptijd: 9,5 uur / 10 uur.

Check alle 60km – Ultra Viking events!

Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (18)

Family Edition

Amsterdam

Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (19)

KM: Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (20) 4

TICKETS

Obstacle Run | Family Editie Amsterdam (September 2024) (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Laurine Ryan

Last Updated:

Views: 6153

Rating: 4.7 / 5 (57 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Laurine Ryan

Birthday: 1994-12-23

Address: Suite 751 871 Lissette Throughway, West Kittie, NH 41603

Phone: +2366831109631

Job: Sales Producer

Hobby: Creative writing, Motor sports, Do it yourself, Skateboarding, Coffee roasting, Calligraphy, Stand-up comedy

Introduction: My name is Laurine Ryan, I am a adorable, fair, graceful, spotless, gorgeous, homely, cooperative person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.